Παραγωγή Ιατρικών Βίντεο

Τα Ιατρικά Βίντεο είναι σημαντικό να γίνονται σωστά και με επαγγελματικό τρόπο κινηματογράφισης.
Είναι απαραίτητο, να δημιουργείται μία ουσιαστική σύνδεση μεταξύ του Ιατρού και του θεατή, ώστε ο θεατής να περάσει στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι η επικοινωνία με τον Ιατρό. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται τα εξής 2 συστατικά:
1. Ενδιαφέρουσα θεματολογία με σωστό επιστημονικό υπόβαθρο.
2. Κινηματογραφική παραγωγή υψηλού επιπέδου, με επαγγελματικές προδιαγραφές σε όλα τα στάδια.

Ως CREATIVES PRO έχουμε σαν στόχο να δημιουργούμε Ιατρικά Βίντεο τα οποία θα συνδέουν τον Ιατρό και τον θεατή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτόν τον στόχο. Για αυτό, σε κάθε παραγωγή ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

1. Εξοπλισμός κινηματογράφισης, τελευταίας τεχνολογίας. Χρησιμοποιούμε κάμερες Sony της σειράς Α7.

2. Ηχολήπτης. Ο ήχος σε ένα βίντεο παίζει κυρίαρχο ρόλο και πρέπει να είναι άψογος. Για αυτόν τον λόγο, σε όλα τα βίντεο που απαιτείται καταγραφή φωνής, χρησιμοποιούμε ηχολήπτη!
(Παρατηρείστε πόσο σωστά ακούγεται η φωνή του Δρ. Σακκά στο συγκεκριμένο βίντεο)

3. Autocue. Το βασικό εξάρτημα κατα την διάρκεια των γυρισμάτων. Είναι δύσκολο έως απίθανο, να θυμάται ο ομιλητής ένα μεγάλο κείμενο. Επομένως, η χρήση του Autocue ειναι απαραίτητη. Ο ομιλητής βλέπει το κείμενο σε εξέλιξη μπροστά του, ενώ ταυτόγχρονα κοιτά μέσα στον φακό.

4. Φωτισμός. Χρήση φωτιστικών σωμάτων για κινηματογράφιση, ώστε να επιτυγχάνουμε τις επιθυμητές φωτιστικές συνθήκες που είναι απαραίτητες για την σωστή παρουσία του εκάστοτε σεναρίου.

5. Συμβουλευτική κειμένου. Ένα Ιατρικό βίντεο θα πρέπει να είναι “βατό” στο θεατή, χωρίς όμως να χάνει το επιστημονικό του επίπεδο. Είναι απαραίτητο, το κείμενο να είναι “κοντά” στο μη επιστημονικό κοινό ώστε να ειναι κατανοητό και να δημιουργείται η απαραίτητη επικοινωνία. Εμείς, σε συνεργασία με τον Ιατρό, εφόσον το επιθυμεί, μελετάμε το κείμενο και προτείνουμε πιθανές αλλαγές αν χρειάζονται.

6. Επεξεργασία.  Μοντάζ, Color Correction, Μουσική Επενδυση, Λεζάντες και Motion Effects. Στοιχεία απαραίτητα για την ολοκλήρωση της παραγωγής, στοιχεία, τα οποία είναι μελετημένα για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Αυτά τα 6 στάδια, είναι απαραίτητα για να αποκτήσετε ένα αποδοτικό Ιατρικό Βίντεο. Δηλαδή να αποκτήσετε ένα βίντεο το οποίο θα οδηγήσει τον θεατή στο επόμενο βήμα. Το οποίο είναι η επικοινωνία μαζί σας.

( Στο συγκεκριμένο Ιατρικό Βίντεο, Ο Δρ. Ευάγγελος Σακκάς μας μιλάει για την Ενδομητρίωση. Περισσότερα για τον Δρ. Σακκά και την ομάδα του, Gyn Care, μπορείτε να δείτε στο : www.gyn-care.gr )