Εάν δεν σε βλέπουν, δεν “υπάρχεις”

Αν δεν σε βλέπουν, δεν “υπάρχεις”. Aν δεν “υπάρχεις”, δεν έχεις πωλήσεις.

Είναι κάτι που ξέρουμε καλά όταν είμαστε οι πελάτες, αλλά τείνουμε να το ξεχνάμε όταν είμαστε οι επιχειρηματίες. Είναι τόσο απλό που θα μπορούσαμε να μην γράψουμε τίποτα άλλο για αυτό το τόσο “καυτό” θέμα.

Μάλλον θα σκεφτείτε, η δική μου επιχείρηση δεν έχει όφελος από τα social media. Αυτή λοιπόν η σκέψη, είναι η μεγάλη παγίδα! ΌΛΕΣ, ανεξαιρέτως, οι επιχειρήσεις έχουν όφελος απο την παρουσία τους στα social media. Βέβαια, δεν έχουν όλες το ίδιο όφελος, είτε ποσοτικά, είτε ποιοτικά.

Για παράδειγμα, μία εταιρεία που πουλάει ρούχα, στηρίζεται στα social media για να να αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις της. Όμως ένας κατασκευαστής μηχανημάτων γαλακτοκομίας, δεν θα περιμένει να πάρει παραγγελία κατασκευής μηχανήματος, μέσα από τα social media.
Ναι! Έτσι είναι, μια τεχνική εταιρεία, μια βιομηχανία, μια εταιρεία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, δεν θα στηριχθει στα social media για να πάρει αναθέσεις έργων.

Εδώ, είναι το σημείο που όσοι ενδιαφερόμενοι διαβάζουν θα σκεφτούν: “Αρα γιατί να πετάξω τα χρήματα μου στα social media; Καλά κάνω και έχω την εταιρεία μου έξω από αυτά. Γλυτώνω από έναν ακόμα πονοκέφαλο και φυσικά, γλυτώνω χρήματα”. ΛΑΘΟΣ! ΛΑΘΟΣ! ΛΑΘΟΣ! Αυτή η σκέψη είναι τραγικό λάθος!
Όλοι, παρακολουθούμε τα social media, είτε είναι το LinkedIn, είτε το Facebook, είτε το Instagram.

Όλοι θα δούμε την νέα ανάρτηση που θα κάνει μία εταιρεία που ακολουθούμε, και όταν την δούμε τότε θα θυμηθούμε ξανά το όνομα της εταιρείας και την δραστηριότητα της. Και το βασικότερο; Θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για μία ενεργή εταιρεία, η οποία κάνει έργα και αναπτύσσεται!

Στις Β2Β εταιρείες, τα social media της εταιρείας, όπως φυσικά και η, ενημερωμένη, ιστοσελίδα της έχουν τον ρόλο του πωλητή. Του πωλητή ο οποίος είναι ενεργός 24 ωρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Μην σας φαίνεται περίεργο! Αυτή είναι η δουλειά τόσο των social media, όσο και της ιστοσελίδας της εταιρείας. Να πουλάνε! Και πιστέψετε με, πουλάνε και μάλιστα πολύ! Αρκεί να τα στηρίξετε σωστά, με συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένους στόχους!

Όχι!!! Μην απολύσετε τους πωλητές σας για να ρίξετε το βάρος μόνο στα social media. Οι καλοί πωλητές είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο μιας εταιρείας και τίποτα δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει. Όμως, υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να συμπληρώσουν την προσπάθεια των πωλητών σας. Εδώ έρχονται τα  social media, για να παίξουν ουσιαστικό ρόλο και το κάνουν καλά!

Επειδή όμως, ό χρόνος σας είναι πολύτιμος και επειδή θέλουμε να επισκεφτείτε ξάνα το site μας, θα μιλήσουμε για τον σημαντικό ρόλο των social media, σε επόμενο άρθρο. Μέχρι τότε, να περνάτε υπέροχα!