Επαγγελματικό πορτραίτο. Είναι σημαντικό για το επαγγελματικό σας προφίλ;

“Η πρώτη εντύπωση μετράει”. Ένα γνωμικό που μας έρχεται από παλιά και το έχουμε ακούσει όλοι.

Η πρώτη εντύπωση λοιπόν, μετράει και ειδικά τώρα, στην εποχή μας, η οποία είναι ψηφιακή!

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Linkedin, Facebook, Instagram), εταιρικές ιστοσελίδες, δημοσιεύσεις, ιατρικές ιστοσελίδες, είναι μερικά σημεία του ψηφιακού κόσμου όπου ένας επαγγελματίας ( General Manager, Γιατρός, Δικηγόρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας) καλείται να έχει παρουσία.

Επομένως, καταλαβαίνουμε πως κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να φροντίσει ώστε να έχει σωστή ψηφιακή παρουσία σε όλα αυτά, με ακρογωνιαίο λίθο το επαγγελματικό του πορτραίτο!

Επιστημονική έρευνα (Princeton, 2006) , έδειξε, ότι χρειάζεται μόνο ένα δέκατο του δευτερολέπτου για να σχηματίσουμε άποψη για το άτομο που έχουμε απέναντί μας.

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε οι πρώτες εντυπώσεις σχηματίζονται διαδυκτιακά. Όλοι έχουμε αναζητήσει έναν μελοντικό πελάτη, συνεργάτη, προμηθευτή, στο διαδύκτιο. Τον έχουμε “ψάξει” στο Linkedin, στο Facebook, ή απλά στο Google. Και το πρώτο που έχουμε δει είναι το φωτογραφικό του πορτραίτο.

Στο σημείο αυτό, πολλοί θα σκεφτούν, πως αν έχουν μια οποιαδήποτε φωτογραφία με το προσωπό τους, η οποία αρέσει στους ίδιους, τότε αυτή η φωτογραφία θα αρέσει και στους υπόλοιπους. Αυτό, ίσως να έχει βάση γενικά, όταν όμως είμαστε επαγγελματίες, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Πορτραίτο Ιατρού © CREATIVES PRO

Στέλεχος εταιρείας συμβούλων © CREATIVES PRO

Το φωτογραφικό σας πορτραίτο αποτελεί σημαντικό τμήμα αυτού που λέμε “personal brand” και άρα πρέπει να δώσετε την δέουσα προσοχή. Δεν μπορεί να είναι μία φωτογραφία από τις διακοπές σας ή από ένα πάρτυ ή μία σέλφυ στο γραφείο σας. Χρειάζεται κάτι περισσότερο, που μόνο ένας επαγγελματίας φωτογράφος με γνώση στα εταιρικά πορτραίτα, μπορεί να σας προσφέρει.

Η επαγγελματική φωτογραφική προσέγγιση του πορτραίτου σας δεν δείχνει έπαρση ή υπεροψία. Αυτό που δείχνει, είναι έναν σοβαρό και σωστό επαγγελματία ο οποίος δίνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Κάτι που θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στους γύρω σας.

Οι CREATIVES PRO ειδικευόμαστε στην φωτογράφιση επαγγελματικών πορτραίτων και είμαστε στην θέση να δημιουργήσουμε, το ιδανικό πορτραίτο που χρειάζεστε για το προφίλ σας.